Nieuws en artikelen

vanuit de praktijk

Nieuws en artikelen

Artikelen

Fresh organic vegetables on rustic background


De R is weer in de maand!
De ‘R’ is weer in de maand, en dat betekent dat we een belangrijk onderwerp bespreken: de beruchte “mannengriep.” 
De bron van deze alles vernietigende griep
Allereerst enkele mogelijke oorzaken van de mythische mannengriep:
Er bestaat een verschil in pijngrens en pijnervaring tussen mannen en vrouwen. Het zal je misschien verbazen, maar studies suggereren dat mannen over het algemeen een hogere pijndrempel hebben, waardoor ze hun symptomen soms minder serieus nemen. Dit kan leiden tot een vertraagde reactie op de ziekte, wat resulteert in een ogenschijnlijk dramatische reactie wanneer ze eindelijk toegeven dat ze zich echt slecht voelen.
Bovendien mogen we de zogenaamde “ziektewinst” niet over het hoofd zien. Soms kan het ervaren van de mannengriep onbewust dienen als een manier om aandacht, zorg en verzorging te ontvangen. Meestal willen we allemaal die stoere vent zijn. Dit kan voortkomen uit diepgewortelde overtuigingen of patronen uit het verleden en van invloed zijn op hoe mannen reageren op ziekte en symptomen.
Dieperliggend zijn er ook trauma’s uit het verleden die mannen soms met zich meedragen, waarin ze hebben geleerd om niet te klagen over pijn of ziekte. Dit kan ervoor zorgen dat ze de neiging hebben om hun symptomen te negeren, onderdrukken of te minimaliseren, waardoor de ziekte onopgemerkt kan voortschrijden. Het regelmatig gebruik van pijnstillers en koortsonderdrukkers lijkt misschien de normaalste zaak van de wereld, maar er zijn risico’s verbonden aan deze pillen.
Hoe voorkomen we de mannengriep?
Maar maak je zich geen zorgen, er is hoop! De orthomoleculaire en holistische benadering biedt hulp om de impact en de duur van de mannengriep te verbeteren:
Voeding: Door middel van een gezond voedingspatroon op basis van orthomoleculaire richtlijnen, zoals een gebalanceerd dieet met de nadruk op natuurlijke voedingsstoffen, weinig toevoegingen en door koolhydraten te scheiden van eiwitten en vetten, kun je het immuunsysteem ondersteunen en jouw lichaam helpen beter om te gaan met virale infecties. Dit schept rust in jouw systeem, waardoor je immuunsysteem energie over heeft om ziekten te bestrijden voordat je ernstige klachten ervaart. Je wordt ook gevoeliger voor de signalen van uw lichaam, waardoor je sneller en beter gaat reageren.
Mindset: Erken dat er iets niet helemaal in orde is, neem even pas op de plaats en luister naar jouw lichaam. Het doorlichten, begrijpen en eventueel aanpassen van strategieën en gewoonten zal meer bewustzijn creëren over je gedrag. Gedrag is een uiting van emoties, en emoties zijn signalen van het lichaam dat er actie nodig is.
Suppletie: Natuurlijke suppletie kan waardevol zijn om tekorten aan essentiële voedingsstoffen aan te vullen en het immuunsysteem te versterken. Denk aan supplementen zoals vitamine A, C en E, zink en probiotica, die de weerstand een boost kunnen geven en de hersteltijd kunnen verkorten. Binnen de orthomoleculaire geneeskunde werken we alleen met natuurlijke en goed opneembare en bruikbare stoffen. 
PS: Uit het overzicht van 2021 van het Trimbos Instituut blijkt dat mannen oververtegenwoordigd zijn onder rokers. Het immuunsysteem verbruikt enorm veel vitamine C om de schadelijke stoffen uit het roken te bestrijden. Rokers zijn dus vatbaarder voor diverse ziekten en ontstekingen.
Dus, heren, kom samen met Spectare Health de strijd tegen de mannengriep aangaan met een holistische en orthomoleculaire mindset! Onthoud dat je niet alleen staat en dat er manieren zijn om de gezondheid en welzijn te ondersteunen.
Bij orthomoleculair therapie Spectare Health zijn we gespecialiseerd in Rust, Focus en Vitaliteit. We begeleiden mensen met hun algemene gezondheid en chronische ziektes, maar ook bij symptomen van ADD en ADHD. 

#Mannengriep #Orthomoleculair #HolistischeGezondheid

A man suffering from flu sitting in bed
Fresh organic vegetables on rustic background

Fresh organic vegetables on rustic background

SPECTARE - RESPECT YOUR HEALTH

Ondernemers en ADHD

Orthomoleculair therapeuten begeleiden mensen met ontzettend diverse achtergronden en klachten.

Een groep die vaak een gelijkenis in combinatie hebben zijn #ondernemers met AD(H)D en alle bijkomende symptomen.

De eigenschappen zoals hyper focus, energie voor 3 en het drive naar successen (de #dopaminejager) zijn vaak mega nuttig voor succesvolle ondernemers.

Maar waar je als kind nog met farmacie regulier werd behandeld om excessen te voorkomen lopen volwassenen zichzelf vaak voorbij en nog vaker leven ze met bijkomende klachten/ symptomen die niet direct gelinkt worden.

Weet dat wij kunnen helpen om de verbanden duidelijk te maken. Want kennis geeft rust.

We helpen je met de basis voeding op orde brengen en specifieke stoffen, producten en combinaties te vermijden of juist op te hogen. Daarnaast kunnen uitgebreide laboratorium onderzoeken helpen om specifieke tekorten, afwijkingen, allergieën, intoleranties en triggers op te sporen.

Met doelgerichte natuurlijke supplementen kunnen er verbeteringen gedaan worden aan vertering, verwerking en opname van de stoffen die jouw klachten verlichten.

Neem contact op als je wel de lusten (#hyperfocus/ #dopaminejager) maar vooral minder lasten wil.

De investering in jouw rust en lijf is ook een investering in jouw bedrijf.

Neem contact op om een vrijblijvende introductie of een intake te plannen.

Stuur een bericht, bel of whatsapp (06//51764682) of mail naar ADHD@shitinshitout.nl

#energie

#ShitinShitout

#add

#adhd

#Ondernemer

#Investering

Businessman writing his plans at office
Children's toy teddy bear sits with a bandaged head. Childhood trauma concept
Trauma en stress en Energie

Ook reguliere gezondheidszorg en media schrijven er inmiddels over. Zie onderander berichtgeving op Nu.nl

Onverwerkte trauma’s klinken groot, maar kunnen zeer klein zijn. Elke verandering die niet land en geaccepteerd is verandert in een trauma. Blijf jij iets missen? Waarschijnlijk weet je het zelf.

Dat trauma houdt je stress systemen aan. Tel daarbij de belasting van het stress systeem in de huidige maatschappij op en met een aantal biochemische/epifysiologische stappen is het hoge burn out percentage grotendeels verklaard.

Waren het voorheen 50ers, inmiddels zijn het eind dertigers en zelfs begin twintigers. Om over scholieren in de pandemie nog maar even niet te praten.

Voel jij energie niveaus dalen, kosten relatief simpele handelingen je ontzettend veel energie?

Ben je onrustig en heel moe maar slaap je slecht?

Neem dan contact op, we zoeken de stress en veranderen koers, we herstellen de energie systemen en reguleren de immuunsystemen en halen je uit de spaar- en overleefstand.

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Niet terug naar hoe het was, maar groei naar een volgende fase.

#trauma

#orthomoleculairtherapeut

#schildklier

#burnout

#burnoutherstel

Nieuwe website lancering

 

Met grote dank aan The Marketing Twins uit Groningen en Mark Verboom van M-Internetdiensten, presenteren wij met trots deze nieuwe website.

De betere interactie en vloeiende stijl die door TMT gecreëerd is past beter bij Shit in Shit out. Door een directe koppeling aan de hosting van M-Internetdiensten is de site sneller, professioneler en beter vindbaar.

Door middel van meer video materiaal (waar ik hard aan probeer te werken getuige de hoeveelheid filmpjes met mijn hoofd) vanuit mijn Youtube kanaal wordt de website de komende tijd nog verder aangevuld. 

Op deze nieuws en informatie pagina zal ik de stukken die voorheen volledig op social media publiceerde worden geschreven.