Expertises

in de praktijk

Son playing pillow fight with dad

ADHD / ADD

Steeds vaker worden ADD en ADHD gebruikt als label om bepaald (combinaties van) symptomen een behandelrichting te geven. Daarbij worden soms middelen gebruikt die ongewenste bijwerkingen hebben. 

Binnen onze praktijk hebben we veel ervaringsdeskundigheid en werken we mede op basis van de principes van BrainQ / Lucas Flamend. 

Wilt u op een natuurlijke manier de symptomen van ADHD bijsturen? Wilt u vanuit de biochemische processen in het lichaam meer weten hoe de excessen worden veroorzaakt? 

Een telefonische kennismaking is snel en gratis in te plannen!

Top view of human hand eating fresh salad and using smartphone during work.

Werkgevers lijken meer dan ooit moeite te moeten doen om werknemers te vinden en te behouden en dan het liefst ook nog gezond en optimaal presterend

De druk op HR medewerkers, managers en ondernemers loopt steeds verder op en zo ook de kosten bij verzuim

Samen met Kim Dusseldorp van Positive work support helpen wij met Vitaliteit Werkt! op de vlakken van preventie, herstel en beheersing van het proces van verzuim.

Voor ondernemers en ondernemingen tot 20/25 medewerkers hebben wij leuke half daagse programma’s afgestemd op diverse doelgroepen in uw organisatie. 

Een lunch met 1 tot 4 workshops?

Een kennissessie voor HR medewerker(s) of managers? 

Groepsbegeleiding voor gezonde voeding of 1-op-1 sessie bij mensen met specifieke klachten?

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken! Wij maken graag een vrijblijvende offerte op maat. Of bezoek de pagina van Vitaliteit Werkt!

Close-up of pressure gauge

Energie

Slaapproblemen, Burn-out, Hypo-Schildklier, Depressies en nog vele andere benamingen. Het draait om energie. 

Energie is balans, sympaticus (AAN) en parasympaticus (UIT).  Dopamine en Serotonine. Actie en rust. Druk en ontspanning.Fysiek en mentaal. Ying en yang.

Het lichaam kent een enorme samenwerking van processen om energie te verkrijgen, beschikbaar te stellen en te verdelen aan de hand van prioriteiten.

Primair is vanuit de hersens altijd overleven de prioriteit. Zodra hier een risico wordt waargenomen zal alle andere functies zover mogelijk uitgeschakeld worden. De uiterste hiervan zijn bekend als een coma of vegetatie staat. Het lichaam is in een extreme staat van zelfbescherming omdat eerdere signalen gemist, genegeerd of onderdrukt werden. 

In de fases daarvoor is er bijvoorbeeld geen plek meer voor geluksstofjes zoals endorfine. Dit wordt vaak waargenomen als een depressie. Het is eigenlijk een signaal van het lichaam om serieus met de gezondheid aan de slag te gaan.

Het lichaam geeft bij stress prioriteit aan het spieren en immuunsysteem. Zodat de mogelijke gevolgen van een aanval van een leeuw zo goed mogelijk opgevangen worden. Het doel is dan vechten/vluchten en bescherming bij verwonding. Het kan dan ook een gevoel van onrust veroorzaken.

Een tekort of overschot aan bepaalde stoffen kan de omzetting van energie bemoeilijken of blokkeren. Zo heeft de schildklier een combinatie van onder andere Jodium, Vitamine A en Selenium nodig om goed te functioneren. 
Gewasbeschermers en hulpstoffen in bewerkte voeding vormen daarentegen weer een blokkade voor de  mitochondriën in de cellen om efficiënt celenergie (ATP) te maken.

Bij langdurige stress en energie onbalans zie je laagwaardige onstekingen ontstaan veroorzaakt door een overdaad aan immuun reacties resulterende in een auto-immuun proces.  

Uiteraard is de psychische kant van alle klachten niet te onderschatten, tevens kunnen trauma’s recent en uit het verleden een sterke rol spelen. Wij gaan daarom voor een integrale, holistische aanpak. Op maat en met gerichte onderzoeken en ondersteuning. De aanpassingen en veranderingen zorgen dat je de nieuwe versie van jezelf voed en vind. 

Maak de volgende stap in het vinden van jouw nieuwe zelf en neem telefonisch contact op met 06-51764682, dan plannen we zo snel mogelijk een uitgebreide intake.

 

sea hedgehog lays on a man's hand

Ontstekingen

Tandvlees, darmenlongengewrichten, spieren en pezen, hart en vaten, de huid en op nog veel meer plekken van het lichaam kunnen ontstekingen voor (chronische) problemen zorgen. 

Ontstekingen zijn een lichaamseigen bescherming die een goed doel dienen. Ze voorkomen verspreiding van bijvoorbeeld een infectie of bacterie bij verwonding. Bij acute of kortstondige stress/trauma lost de ontsteking samen met het immuunsysteem de problemen op. Maar wat als we ons lichaam vrijwel continue beschadigen en de controle over het aansturen van de ontstekingen verloren is. 

“Een egel kan niet continue opgerold leven”

De ontstekingen gaan een “eigen” leven leiden en zoeken zwakke plekken in het lichaam. Dit zijn vaak de weke delen, slijmvliezen en andere zachtere lichaamsdelen. Zo toont het lichaam aan u met de symptomen van een chronische of laagwaardige ontstekingen dat er actie nodig is om aanpassingen te maken.

In onze praktijk gaan we samen op pad om de oorzaak van de ontstekingen op speuren. We onderzoeken de staat van de darm en herstellen deze waar nodig. We maken stapsgewijze voedingspatroon wijzigingen en zorgen voor voeding aan het immuunsysteem en de regelaars van het ontstekingssysteem. 

Heeft u pijnlijke gewrichten, paradontitus, of continue longontstekingen? Wilt u een chronische oplossing? Kunt u investeren in uw gezondheid en bent u bereid oplossingen te zoeken in voeding, suppletie en mindset

Neem telefonisch contact op met 06-51764682, dan plannen we zo snel mogelijk een uitgebreide intake.

Vitamines en Supplementen

Als toevoeging op gezonde voeding kunnen supplementen helpen. SPECTARE is officieel verkooppunt van de Vitakruid producten, daarnaast voeren we supplementen van Exendo en zijn veel andere merken zoals Bonusan, Vitortho etc. leverbaar.

Tijdens consults geven wij graag het beste advies, maar indien gewenst zijn wij bereikbaar voor losse bestellingen en hebben we een breed assortiment op voorraad.

Bijkomend voordeel is dat wij als officieel verkooppunt een eigen 10% kortingscode hebben voor bestelling op de website van Vitakruid. 

Gebruik bij het afrekenen dan de code:

SISO-10-

Bij losse verkoop van onze voorraad geven wij tot 10% korting en vervallen bij bestellingen de verzendkosten van Vitakruid, voor onze vaste klanten bieden we tot wel 25% korting bij doorlopende bestellingen.

Biovis

Onderzoeken

Wij werken samen met een gerenomeerd en gecertificeerd laboratorium in Duitsland: Biovis Diagnostik.

Het laboratorium voert diverse onderzoeken uit, maar de meestvoorkomende zijn:

 

  • Ontlasting-onderzoek naar het Microbioom, leaky gut en maldigestie.
  • Bloedonderzoek naar stand van zaken van mineralen, vitamines, opsporen van intoleranties en allergieën, cholesterol bepaling.
  • Ademtesten, urinetesten en nog veel meer waar nodig.

 

BioResonantie is een bijzondere meetmethode op basis van de energie in het lichaam. In onze praktijk gebruiken wij deze meetmethode op aanvraag. Neem contact op voor meer informatie.

top view of fresh fruits with vegetables and various dumbbells on wooden surface

Lifestyle

Sommige mensen hebben een extra interesse en belang bij voeding omdat ze kiezen voor een bepaalde lifestyle.

De intensiteit van sporten kan de reden zijn dat er om meer energie en bouwstoffen gevraagd wordt. Tevens kan intensief sporten stress veroorzaken waardoor bepaalde processen in de war lopen en extra ondersteuning kunnen gebruiken. Wil jij meer weten of eiwitten, creatine of andere sportvoeding?

Soms hebben ze spirituele, ethische of andere bezwaren met bepaalde voeding. Het vermijden van dierlijke producten als vegetariër of vegan heeft directe impact op bepaalde stoffen, die voornamelijk of zelfs enkel daarin te vinden. Gedegen controle van de staat van de darmen en opname en beschikbaarheid van vitamines, mineralen, enzymen etc. Daarnaast adviseren we graag hoe eventuele tekorten kunnen worden opgevangen met supplementen of voedingsaanpassingen binnen de eigen voorkeuren.

Via het contact formulier kun je mij bereiken met je voorkeuren en wensen voor ondersteuning!

 

Fertiliteit

Zwanger raken is steeds minder vaak een makkelijk proces. Inmiddels toont 30% van de stellen in de vruchtbare leeftijd verschijnselen van onvruchtbaarheid en ruimte 50% doet langer over zwanger worden dan gebruikelijk. Weet dus dat het niet direct aan jou ligt! 

Wij kregen er helaas bij onze zoon ook mee te maken. Na bijna een jaar proberen, waren het een paar aanpassingen in dieet, suppletie en stress systemen, die ons snel daarna tot de gelukkige ouders van Ezra maakten. 

Regulier zijn er tal van mogelijkheden om aan de kinderwens te voldoen, mochten jullie daar ondersteuning bij willen of een natuurlijk alternatief proberen, wees welkom in onze praktijk.

Vanuit de basis en met specifieke suppletie helpen we mannen en vrouwen graag in dit moeilijke proces.